Café the Glowing Pickle

NEW

De afgelopen jaren heeft Electric Circus zich toegespitst op automatische miniatuurvoorstellingen. Hier worden GEEN schermen of projecties gebruikt, alles is echt aanwezig en tastbaar. Electric Circus bedacht hiervoor de term NON-VIRTUAL REALITY. Naast de ‘live’ bewegingen worden ook alle geluiden ter plekke akoestisch gegenereerd. De installatie 'Headspace' was het eerste resultaat hiervan en nu, na vele experimenteren en bouw-uurtjes verder is er een nieuwe show:

'Café the Glowing Pickle'
...is een miniatuurcafé ter grootte van een kleine keukentafel. De klanten in het café zijn allemaal kleine, levensechte robots. Het publiek wordt uitgenodigd om heel dichtbij te zitten, het voelt alsof ze tussen de drinkende menigte zijn.
In het begin is het niet de meest spannende bar, iedereen lijkt zich te vervelen, maar dan gaat, met een piepend geluid, de deur open.. een vreemdeling komt binnen en dat verandert alles...

Het geluid van die piepende deur was de inspiratie voor dit verhaal. Er is uitgebreid onderzoek gedaan (en loopt nog) naar het akoestisch en mechanisch opwekken van het geluid van een piepende deur en andere typische bargeluiden. In dit kleine verhaal transformeert uiteindelijk het chaotische bargeluid in een echt muziekstuk.

Het is muziek zonder luidsprekers in een animatie zonder scherm.


installatie
Onze vorige show 'Headspace' was een show van 2 min, in een kleine privé ruimte, voor één persoon. Café de Glowing Pickle heeft een iets groter bereik, er is plek voor minimaal 4 volwassenen en mogelijk paar extra kinderen, de duur is ongeveer 4 minuten. Het publiek gaat een kleine intieme ruimte binnen om deze show te ervaren. We hebben ons altijd verantwoordelijk gevoeld voor de mensen die in de rij stonden te wachten om naar de show te gaan. Dus nu bieden we een kleine domein om ze te hosten, waar we een aantal zogenoemde conversatiestukken vertonen. Kleine sculpturen en vreemde objecten die kunnen worden verkend en gemanipuleerd Tot nu toe hebben we de try-out shows in onze camper gedaan, het komende jaar bouwen we een wagentje of tent om 'café de Glowing Pickle' in te presenteren.

Op dit moment duurt Café the Glowing Pickle 4 minuten, te zien door 3 tot 6 toeschouwers. de hele scène; het kleine theater omgeven door conversation-pieces, draait meerdere uren per dag.